POCETNA STRANICA

petak

Piroške




Sastojci

2 žumanca
2 dcl. mleka
2 dcl. vode
50 g. omekšalog maslaca ili margarina
1 kocka svežeg ili 1 kesica suvog kvasca 11 g.
oko 630 g. brašna
1 kašikica šećera
so
dosta ulja, kao za pečenje krofni

Priprema


Kvasca, i šećer staviti u mlako mleko da kvasac nadođe.
U brašno staviti žumanca, mleko sa kvascem, omekšali maslac, toplu vodu, posoliti i umesiti meko testo. Ostaviti na toplom mestu 1 sat da testo naraste.

Razviti na brašnom posutoj podlozi, seći pravougaonike, filovati čime volite, ja sam stavila kečap, šunkaricu i malo pavlake, i uviti u rolnice. Krajeve testa namazati vodom da se bolje zalepe da ne iscuri punjenje.

Ulje dobro zagrajati, staviti piroške, smanjiti temperaturu i peći sa obe strane nekoliko minuta. Ja pečem po dve u manjoj šerpi.

Vaditi na kuhinjski papir da se ocedi višak ulja.

http://www.maminajela.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe