POCETNA STRANICA

subota

PREKRASNA SLADOLED TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA SVEGA 20 MINUTA





Sastojci

biskvit

200g piškota
100ml slatkog vrhnja
100g bijele čokolade
sladoled krema

500 ml slatkog vrhnja


400 ml jogurta
1/2 kg malina
3 žlice šećera u prahu
2 vrećice Fix želatina Dolcela
Priprema

Za biskvit piškote narežite na ploške (oko 1 cm).
Bijelu čokoladu na pari istopite, dodajte zagrijano slatko vrnje.
Sve dobro povežite pjenjačom.
Dodajte u piškote, neka se sve poveže.

Na tanjur za posluživanje stavite obruč za torte obložen prozirnom folijom.
Od piškota popunite kalup i poravnajte.
Za kremu maline operite, ostavite par za ukrašavanje, ostale sameljite u mikseru, i zatim propasirajte kroz fino cjedilo, da dobijete fini pire.
Slatko vrhnje i jogurt malo izmiksajte,
dodajte želatinu fix i izmiksajte do kraja. Zatim dodajte šećer u prahu i još kratko izmiksajte.
Odvojite polovinu kreme i dodajte joj pire od malina ( ostavite malo za ukrašavanje) dobro izmješajte.
Obje kreme stavite na biskvit od piškota i promiješajte vilicom da se boje malo prošaraju. Utisnite ostatak malina na površinu kreme i prošarajte ostatkom pirea od maline Ostavite par sati u hladnjaku.
Maknite kalup i skinite foliju..

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe