Na prvi pogled, ova pica izgleda kao i svaka druga, naravno ona koja se pravi od integralnog brašna. Ali tek na drugi pogled, ili zalogaj, shvatite da nešto fali – sir!

Ukusno, zdravo i sjajno za liniju, foto: hronokuhinja.rs
E sad, neko može da kaže da onda ovo nije pica, u tom slučaju zovite je “otvoren sendvič”, ali mlečni proizvodi zaista goje. I ako hoćete da skinete šlauf sa struka, onda morate sebi da ih uskratite. Možda ne potpuno, ali u dobroj meri.
POTREBNO JE: 200 grama ražanog integralnog brašna, ravna kašičica soli, pola praška za pecivo, dve kašike maslinovog ulja, 125 militara vode.
PRIPREMA: Testo razvijte u krug i stavite na pek papir pa u zagrejanu rernu na pet minuta, čisto da se odozgo uhvati korica. Izvadite je pa filujte: paradajz sos, origano, suhomesnato, povrće ako volite i koje volite, jaja….
Sve se stavi u rernu i peče dok jaja ne budu gotova. Kada je izvadite, po njoj razbacajte rukolu. Pospite još malo maslinovog ulja, a ako ste van restrikcije, pospite i sa malo balzamika.
Ma odličan doručak! I sir mi uopšte nije falio.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar