POCETNA STRANICA

petak

Vjerovatno ste na filmovima gledali… Najpoznatija američka torta





Recept:

Biskvit:

190 g keksa

50 g šećera

114 g otopljenog maslaca

Krema:

3 žlice brašna

5 jaja

80 mL slatkog vrhnja za šlag

1 naribana korica limuna

1 žličica vanilinog šećera

1 kg kremastog svježeg sira (ja sam koristila ABC svježi krem sir)

200 gšećer


Preljev

250 mL kiselog vrhnja (cca 20% m.m.)

2 žlice šećera

1/2 žličice vanilinog šećera

Priprema:


Namastite kalup za torte


U posudu pomješajte mljevene kekse, šećer i otopljeni maslac. Napravljenom smjesom prekrijte dno i rubove kalupa. Cijeli kalup prekrijte prozirnom folijom pa stavite hladnjak.

Krema:

1

U nekoj većoj posudi pomješajte sir, šećer i brašno (miksajte). Miksajte na najmanjoj ili srednjoj brzini; cca 2 minute, dok se sastojci ne izmješaju.

2

Dodajite jedno po jedno jaje, obavezno miksajući po pola minute između svakog dodavanja.

3

U pripremljenu smjesu dodajte vrhnje za šlag, naribanu koricu limuna i vanilin šećer pa izmiksajte.

4

Upalite pećnicu na 180°C.

5
Izvadite kalup iz hladnjaka pa izlijte kremu na biskvit. Kalup stavite na tepsiju (kako vam se nebi procurilo iz kalupa na dno pećnice) i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 120°C te pecite još oko sat i pol vremena. Pazite da se torta ne ispeče previše jer može doći do pucanja tijekom hlađenja.


Preljev:

1

Pred kraj pečenja u manju posudu pomješajte kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer. Kad je torta gotova izvadite je iz pećnice te time prelijte tortu. Zatim je vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta.

2

Kad je torta gotova, nožem odvojite rubove torte od ruba kalupa (kako torta ne bi popucala dok se hladi i kad se kalup otvori).

3

Tortu, prije nego je stavite u hladnjak, pustite da se malo ohladi, a onda kalup prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 24 sata prije posluživanja.

http://korisno.net/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe