
Sastojci
Punjenje:
50 dag miješanog mljevenog mesa
2-3 žlice ulja
1 manja glavica luka
1 režanj češnjaka
3 dag nasjeckanog svježeg peršina
origano
1 jaje
Preljev:
1,5 žlica otopljenog maslaca
1,5 žlica brašna
3,5 dl mlijeka
1 žumanjak
5-6 dag naribanog parmezana
2 žlice koncentrata rajčice sol papar
Ostalo:
8 velikih krumpira
origano
Priprema
Krumpire dobro oprati pa staviti kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.
Za vrijeme dok se krumpir kuha, popržiti sitno nasjeckan luk i češnjak na vručem ulju. Dodati mljeveno meso pa pržiti dok se meso počne odvajati na sitne grudvice, dodati rajčicu, peršin i maknuti s vatre.
Za preljev, popržiti brašno na maslacu, lagano dodati mlijeko pa miješati da se ne stvore grudvice. Malo prokuhati pa maknuti s vatre, dodati žumanjak i ribani parmezan te dobro izmiješati.
U mljeveno meso dodati dvije žlice preljeva i dobro izmiješati, dodati jaje pa isto tako dobro izmiješati.
Uključiti pećnicu da se ugrije na 200 st.C.
6 Zapečeni punjeni krumpir – priprema/slika/411837/
Procijediti krumpire, prerezati svaki na pola, večom žlicom izdubiti polovine i složiti ih na veliku tepsiju. Polovine krumpira puniti sa 2-3 žlice punjenja pa svaki preliti sa 2 žlice preljeva, posuti origanom i staviti u zagrijanu pećnicu na pola sata.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar