Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veza zelenog luka
- 2-3 čena belog luka
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 jaje
- 1,5 dl belog vina
- 1/2 kašičice kurkume u prahu
- seckanog peršuna
Za preliv:
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 dl pavlake za kuvanje
- 1 dl vode
- 800 g mladog krompira
- 2 prstohvata tucane paprike
- so
- mleveni biber
- seckani peršun
Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, mlevene ovsene pahuljice, seckani zeleni i beli luk, 1 jaje, seckani peršun, kurkumu, so, mleveni biber i 1,5 dl belog vina. Sve dobro izmešati rukom i ostaviti da stane 30 minuta, pa napraviti 28-30 komada ćuftica. Uzeti mladi krompir manje veličina (ako nemate manje kao ja ovog puta prepolovite veći krompir), oguliti i kuvati u vodi od kad provri 3 minuta. Ocediti krompir od vode, dodati 1 kašiku ulja, so, mleveni biber i izmešati. U pouljenu posudu za pečenje ređati u krug red ćuftica, red krompira, sečena strana da je dole. Peći na 200 stepeni 30 minuta. Napraviti preliv: Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dl pavlake za kuvanje, 1 dl vode, so, mleveni biber, seckanog peršuna i 2 prstohvata tucane paprike. Posle pečenja od 30 minuta preliti ćuftice i krompir sosom i peći još 15 minuta. Pečene posuti seckanim peršunom.
Nema komentara:
Objavi komentar