Električnim mikserom izmješajte maslac i šećer u prahu dok smjesa ne postane pjenasta.
U pjenastu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje, sok i naribanu koricu jednog limuna i rum. Sve dobro izmješajte mikserom.
U smjesu tada umiješajte još 1 do 2 žlice brašna kako smjesa ne bi bila premekana.
Preostalo brašno prosijte i pomiješajte sa samljevenim cimetom i naribanim muškatnim orašćićima pa umiješajte u smjesu.
Smjesi tada dodajte još i krupno nasjeckane ušećerene trešnje, svijetle i tamne grožđice, sitno nasjeckane ušećerene korice limuna i naranče te nasjeckane bademe i sve dobro promiješajte.
Pečenje vjenčane torte:
Kalup promjera 24 cm obložite masnim papirom za pečenje.
Pečnicu prethodno zagrijte na 180° C.
Tijesto za englesku vjenčanu tortu ulijte u kalup i izravnajte mu površinu.
Tijesto pecite oko 90 minuta na drugoj prečki odozdo. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici, a da li je torta pečena provjeravajte uz pomoć trika sa čačkalicom.
Ispečenu vjenčanu tortu ostavite na rešetki da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Priprema ocakline:
Prosijte šećer u prahu pa ga pomiješajte sa bjelanjcima i limunovim sokom te izmiksajte dok ne dobijete čvrstu ocaklinu.
Većinom dobivene ocakline premažite gornju površinu te stijenku vjenčane torte.
Ostatkom ocakline napunite malu štrcaljku zvjezdolikog otvora. Štrcaljku možete i ručno izraditi od pek papira.
Englesku vjenčanu tortu ukrasite oblicima od marcipana i ukrasima od ostatka pripravljene ocakline kao što vidite na fotografiji torte.
Nema komentara:
Objavi komentar