• 5 jaja
• 5 žlica mekog brašna
• 2 vanilin šećera
• 2 žlice kakaa
• pola žličice praška za pecivo
• 5 žlica šećera
• 300 ml slatkog vrhnja za šlag/hole
• 1 šlagfix
• 1 limun
• 3-4 žlice meda
Priprema:
Biskvit:
Od 5 jaja odvojite bjelanjke od žumanjaka.
U jednoj posudi bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi prvo pjenasto izmiksajte žumanjke sa 5 žlica šećera i 1 vanil šećerom, zatim dodajte 5 žlica mekog brašna, 2 žlice kakaa, pola žličice praška za pecivo i malo naribane korice limuna (limun po želji ovdje).
Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
U smjesu žumanjaka dodajte 3 žlice snijega od bjelanjaka i nježno špatulom ručno miješajte dok ne dobijete lijepu smjesu. Zatim tu smjesu izlijete u ostatak bjelanjaka i dalje nježno špatulom miješajte dok se sve ne sjedini.
Pećnicu ugrijte na 180 C.
U tacnu promjera 30*36 cm (one klasične koje dobijete sa pećnicom) stavite masni papir za pečenje, te u njega izlijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju razmažite.
Kada se je pećnica ugrijala, biskvit pecite 10-15 minuta maksimalno.
Poprilično je tanak pa je brzo gotov.
Biskvit ostavite da se hladi, a Vi dalje pripremite kremu.
Krema:
300 ml slatkog vrhnja za šlag stavite da se miksa, čim počne dobivati čvrstu strukturu postepeno dodavajte 1 šlagfix, 1 vanil šećerom, 3-4 žlice meda (zavisi o Vama kako ste raspoloženi) i sokom 1 limuna (možete i bez limuna ako ne volite, ili stavite manje limuna).
Veliki biskvit koji ste ispekli prepolovite da dobijete 2 komada.
Ukoliko se odlučite biskvit peći u manjoj tacni, biskvit će Vam biti deblji, tada ćete ga trebati rezati po sredini da biste dobili 2 dijela.
Mislim da Vam je lakše peći ovako veliki ukoliko imate takvu tacnu i samo po sred tacne prerezati nožem.
Milchschnitte slažete tako da na 1 dio biskvita premažete kremu i poklopite drugim dijelom.
Ostavite kolač da se hladi u frižideru oko 2 sata i nakon toga ga slobodno režite u oblike kao prave Kinder Milchschnitte.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar