POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Pusla torta





Sveže višnje su dostupne samo kratko, tokom par letnjih meseci. Međutim, zamrznute, često i očišćene višnje danas tokom cele godine možemo da nabavimo u svakom supermarketu. Postupak brzog smrzavanja čuva hranljivu vrednost voću. Takođe, možete upotrebiti i kompot od višanja, što će znatno ubrzati pripremu poslastice.


Sastojci:

Kora:


6 belanaca

200g šećera

sok od pola limuna


Fil:


6 žumanaca

6 kašika šećera

2 kašike gustina

500 ml mleka

200 ml slatke pavlake

400 g višanja




Dekorisanje:

300 ml slatke pavlake


Priprema:


U činiju staviti belanca, sok od limuna i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 1 po 1 kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi i smesa postane čvrsta. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu za koru i ravnomerno rasporediti. Rernu zagrejati na 100*C i staviti koru da se suši oko jedan i po sat. Koru izvaditi iz tepsije tek kad se skroz ohladi. Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati gustin i promešati. Zagrejati mleko, sipati smesu od žumanaca i kuvati uz neprekidno mešanje dok se krem ne zgusne. Ostaviti da se krem ohladi. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a zatim postepeno dodavati krem. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati oceđene višnje. Koru preseći po dužini na dva dela. Donju koru staviti na tacnu, premazati filom od višanja, preklopiti drugom korom i premazati žutim filom. Tortu ukrasiiti umućenom slatkom pavlakom. 

Izvor: www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe