POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Torta španski vetar sa rozen korama





Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.




Sastojci:






1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Krem:


300 g


mlevenih oraha


500 ml


mleka


3


pudinga od vanile


300 g


šećera


100 g


bele čokolade


250 g


margarina


500 ml


slatke pavlake



listići badema za dekoraciju

Priprema:

Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti.

Izvor: www.kuhinjica.rs



Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe