ponedjeljak
Torta španski vetar sa rozen korama
Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Krem:
300 g
mlevenih oraha
500 ml
mleka
3
pudinga od vanile
300 g
šećera
100 g
bele čokolade
250 g
margarina
500 ml
slatke pavlake
listići badema za dekoraciju
Priprema:
Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti.
Izvor: www.kuhinjica.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar