POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Švedski kolač


Sastojci

Za tijesto:
  • 250 gmaslaca
  • 160 gšećera
  • 4 žumanca
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 
  • 2 žličice Praška za pecivo Dolcela Saznaj 
  • 200 mlmlijeka

Za nadjev:
  • 280 gšećera u prahu
  • 4 bjelanca
  • 1 Vanilin šećer Dolcela 
  • 200 g lješnjaka
  • 400 ml slatkog vrhnja

Priprema


Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.

Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca. Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.

Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima. Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.
Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe