POCETNA STRANICA

nedjelja

Krempita sa voćem i karamel prelivom

Spada u jedan od najlepših kolača, al ovako pripremljen je fantazija od ukusa i izgleda. Ma obavezno ga probajte.

SVI POTREBNI SASTOJCI:


- pakovanje lisnatog, zamrznutog testa (ili kupovne, pečene kore za krempitu)
- 6 komada jaja
- 2 pudinga od vanile
- 1 litar mleka
- 450 gr. malina ili jagoda, višanja - šta imate
- 600 gr. šećera
- 3 kašike gustina
- 300 ml. slatke pavlake

-
Ako pravite sa zamrznutim testom, testo razvucite tanko. Ispecite dve kore. Jednu pečenu koru ostavite celu, drugu izmrvite kao na slici.

FIL OD VOĆA:


Voće, 2dcl. vode, 200 gr. šećera prokuvati. U njega dodati umućen jedan puding sa malo vode.
Puding polako sipajte u voće koje polagano krčka, i mešajte neprestano dok se masa ne zgusne.


ŽUTI FIL OD ŽUMANACA:


U posudu dodati malo mleka, 6 žumanaca, 100 gr. šećera, jedan puding, 3 kašike gustina.
Ulite u prokuvano mleko ( što je ostalo od 1 litre), i brzo mešajte dok se kuva najbolje mixerom. Kuvate dok ne dobijete gust krem.


Posebno umutite 6 belanaca sa 100 gr. šećera u čvrst sneg. Sipate jednu po jednu drvenu varjaču snega od belanaca u žuti fil. Žuti fil treba da je vreo, tek sklonjen sa vatre kada dodajete belanca.


KARAMEL PRELIV:


200 gr. šećera istopiti da dobije lepu crvenkastu boju. Ne sme ni previše da potamni, preliv će biti gorak. Preliti sa slatkom pavlakom (150 ml.) i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Potrebno je oko 10 minuta.


FINALNI DEO:


Kora, vruć žuti fil, voćni fil, umućena slatka pavlaka, izmrvljena kora, karamel preliv.
Kada se krempita prohladi, staviti u frižider i ostaviti do sutra da lepo omekša. Prijatno i uzivajte!

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe