POCETNA STRANICA

srijeda

Mousse au Chocolat’ torta od narandže



Sastojci:

Za biskvit:

-3 jaja
-2 kašike vrele vode
-100 g šećera
-1 bourbon vanilin šećer
-50 g brašna
-50 g skroba
-1/2 kašičice praška za pecivo
-20 g kakao praha

Za čokoladni mousse:

-250 ml slatke pavlake
-100 g šećera
-150 g blago-gorke čokolade (do 50 % kakaa)

I još:

-150 g marcipana

Za krem od narandže:

-4 lista belog želatina
-150 g kisele pavlake 28% masnoće (npr. Crème fraîche)
-50 g šećera u prahu
-ribana korica narandže ili 1 kes. Orange-Back
-350 ml slatke pavlake
-4 cl likera od narandže (npr. Cointreau ili Grand Marnier)

Za dekoraciju:

-100 g ribane mlečne čokolade
-100 ml ulupane slatke pavlake
-2 šnite narandže

Priprema:

Mutiti jaja sa vodom dok dobro ne zapene.

Zatim muteći dodavati malo po malo šećer i vanilin šećer.

Ostale sastojke za biskvit pomešati i prosejati u masu.

Lagano izmešati.

Masu staviti da se peče u formu vel. 26 cm i peći u zagrejanoj pećnici na 175*C, oko 20-25 minuta.

Zatim izvaditi i ohladiti.

Za mousse zagrajati pavlaku sa šećerom, da ne provrije.

Skloniti sa vatre, dodati naseckanu čokoladu i mešajući je rastopiti.

Ostaviti da se dobro ohladi! Onda je ulupati u krem.

Za drugi krem, potopiti želatin. Izmešati kiselu pavlaku sa šećerom i narandžinom koricom.

Otopiti želatin i izmešati sa 2-3 kaš. ove kreme, dodati u ostatak i dobro izmešati.

Sada dodati ulupanu pavlaku i liker, pa sve zajedno dobro sjediniti.

Razvaljati marcipan u krug vel. 24 cm. Ohlađeni biskvit uokviriti obodom forme, pa ga poprskati likerom od narandže.

Odozgo staviti ploču od marcipana, pa mousse od čokolade i preko krem od narandže.

Tortu držati oko 2-3 sata u hladnjaku, zatim ukloniti obod forme i dekoristai.

Za dekoraciju površinu torte posuti čokoladnim mrvicama.

Od pavlake uz pomoć špica istiskati 16 ‘tufni’.

Svaki kolut narandže izrezati na po 8 parčića i staviti po jedan na svaku tufnu od pavlake.

 www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe