Kompleksnost: srednja
Sastojci
- 12 jaja
- 200 grama šećera
- 300 grama čokolade za kuhanje
- 400 grama mljevenog keksa
- 300 grama mljevenih lješnjaka
- 400 grama margarina
- 600 mil slatke pavlake
Bijelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanca i šećer, dodati otopljenu čokoladu i margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti. Zatim dodati snijeg od bijelanaca, 100 grama mljevenih lješnjaka i 200 grama mljevenog keksa te polahko miješati kašikom. Pripremljenu masu podijeliti na dva dijela. Od prvog dijela ispeći tri kore. U drugi dio dodati ostatak mljevenog keksa i dobro izmiješati te ostaviti za fil. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati preostale lješnjake i polahko promiješati. Tortu filiovati na slijedeći način: kora, fil, šlag sa lješnjacima. Isti postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal. Dekorisati po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar