Sastojci:
- 1/2kg debljih kora za pitu
- 2 jaja
- 1 caša jogurta
- 1 caša ulja
- 1 caša šećera
- 1 casa brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 1/2 l mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 8 kasika šećera
- 100g čokolade
- 1/2 kg višanja
Priprema premaza za kore:
Umutiti jaje sa šećerom, dodati jogurt i ulje i na kraju brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Priprema fila:
Razmutiti puding u malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri sa 8 kašika šećera. Zakuhati razmućeni puding i mješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati izlomljenu čokoladu, i višnje i promješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Kore podijeliti na 4 djela po 3 kore. Filovati na slijedeći način: staviti 1 koru, premazati je premazom za kore, ponoviti postupak sa ostale 2 kore, pa na treću staviti fil na jedan kraj kore i zamotati sve u rolnu. Ponoviti postupak sa ostalim korama. Pripremljene rolate staviti na pleh obložen pek-papirom, premazati premazom za kore i peci na 200○C oko 20-30min dok pita lijepo ne porumeni. Dok je pita vruca, fil je u tečnom stanju, ali čim se ohladi, postaje čvrst i lijepo se mogu sijeći parčad.
Izvor: maminamalakuhinja.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar