POCETNA STRANICA

srijeda

Čokoladna rapsodija s višnjama











Sastojci:


Biskvit
1 čaše smeđeg šećera (pola šalice sam stavila)
1/2 čaše oštrog brašna
1/2 čaše glatkog brašna
1 žličica pecilnog praška
1 žličica soda bikarbone
1/2 čaše kakaa
1 jaje
1/2 čaše mlijeka
1/4 čaše ulja
1 vanilin šećer
1/4 čaše vruće vode


Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke a potom dodajte i mokre koje ste prethodno umutili žlicom i miksajte dok se ne poveže u finu smjesu.Meni je biskvit bio dosta rijedak pa sam dodala još 2 žlice glatkog brašna. Kalup premazati s uljem, posipati brašnom, višak brašna istresite ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C.


Prva krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Razlomite čokoladu i prelijte je zagrijanim slatkim vrhnjem 150 ml a ostatak istucite u šlag.Šlag postepeno umiješajte u slatko vrhnje i čokoladu.Stavite da se hladi.

Druga krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade
Postupak je isti kao i prvu kremu.


Nadjev od višanja teglica višanja 690 g
50 g šećera
50 g gustina
malo cimeta


Višnje ocijedite i u sok ukuhajte šećer s gustinom, kad se tekućina počinje pretvarati u kremu dodajte višnje i lagano ih ukuhajte dok se ne stisnu.


Kad je biskvit pečen pustite da se ohladi a potom na njega stavite nadjev od višanja, a potom prvu kremu od čokolade za kuhanje a potom i drugu kremu od mliječne čokolade. Ne skidajte obruč ,da vam se kreme ne razliju.Stavite hladiti preko noći a sutradan uživajte.

Izvor: www.mytaste.hr



Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe