POCETNA STRANICA

srijeda

World’s best cake’ iz knjige Sweet Paula





Sastojci:



150 g maslaca
200 g + 130 g šećera
1 žličica praška za pecivo
170 g brašna
5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci)
80 ml mlijeka
60 g badema u listićima
200 ml vrhnja za šlag
1/2 mahune vanilije


Priprema:


Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za kolač obložite papirom za pečenje. Ako imate dva ista kalupa, još bolje - pripremite oba.Maslac i 130 g šećera izradite mikserom dok ne postanu kremasti. Dodajte prašak i brašno i izmiksajte.Žumanjke i mlijeko pomiješajte pa dodajte u smjesu, izmiksajte. Smjesu podijelite na dva dijela, bit će dosta gusta. Prvi dio stavite u kalup i poravnajte.U međuvremenu bjelanjke izmiksajte polako dodajući 200 g šećera. Miksajte dok se šećer ne otopi, a zatim pola šauma premažite preko žutog tijesta.Sve posipajte polovicom listića badema i pecite oko 30 minuta. Moja pećnica malo jače peće pa sam pekla 20 min. Šaum će se napuhnuti i posmeđiti po površini, a unutra će biti mek,Izvadite, ohladite i ponovite sve s drugom polovicom smjese.Kad se kore ohlade, izmiksajte vrhnje za šlag sa sjemenkama iz mahune vanilije - mahunu prepolovite po dužini i sastružite sjemenke tupom stranom noža. Šlag rasporedite po jednoj kori i zatim poklopite drugom korom.Ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja. Dobar tek!


Izvor: www.mytaste.hr


Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe