Sastojci:
Tijesto:
- 10 dag margarina
- 15 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- limunov sok
- 3 jaja
- 15 dag brašna
- 5 dag gustina
- 1/2 praška za pecivo
- 1 puding od vanilije
- 10 dag šećera
- 5 dl mlijeka
- 25 dag margarina
- 6 dag šećera
- 12,5 dag badema
- malo margarina
Pjenasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i margarinom postupno dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo i gustinom. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom kalupu u obliku vijenca, promjera oko 24 cm. Skuhate puding sa šećerom u mlijeku, ohladite stalno miješajući i dodajte pjenasto izrađ eni margarin. Na vrh noža margarina pomiješate sa šećerom, sjeckanim bademima i miješajući zagrijavate dok smjesa na postane smeđ a - karamel. Istreste na nauljenu dasku i ohladite. Vijenac dvaput vodoravno prerežite. Donji list premažite marmeladom i kremom, a ostale listove samo kremom. Malo kreme osavite za ukrašavanje. Usitnjenim krokantom posipajte vijenac.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar