POCETNA STRANICA

subota

Lakše ne može: Ispecite savršene kroasane za 20 minuta!





Sastojci:





Sastojci za prvo tijesto:


500 gr brašna tipa





50 gr šećera


250 ml tople (ne vruće) vode


100 gr maslaca


14 gr suhog kvasca


12 gr soli


Sastojci za masno tijesto:


250 gr maslaca


100 gr brašna

Priprema:


Kako biste zamijesili prvo tijesto, pomiješajte vodu, šećer i sol. Pomiješajte brašno i suhi kvasac te dodajte na to vodu u kojoj ste otopili prethodno spomenute sastojke. Zamijesite od toga tijesto. Kada ste tijesto napola zamijesili, dodajte maslac pa mijesite još kratko. Kada je tijesto dovoljno izrađeno, oblikujte ga u pravokutnik, zamotajte u foliju i ohladite u hladnjaku ako imate vremena. Ako vam se pak žuri, nastavite odmah s daljnjim postupkom.


Masno tijesto:


Mijesite maslac i brašno dvije do tri minute kako biste dobili ujednačenu masu. Dobivenu masu stavite na papir za pečenje pa prekrijte drugim dijelom papira za pečenje i oblikujte u kvadrat.


Rashladite tijesto u hladnjaku 10 minuta ako imate vremena (bit će ga lakše dalje izraditi). Izvadite prvo tijesto iz hladnjaka (ako ste ga hladili) i počnite ga valjkati pa ga postupno preklapajte i ponovno valjkajte. Oblikujte kroasan po želji, premažite ih jajetom pa pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 ºC 20 minuta.


Napomena:

Tijesto i maslac trebaju biti jednako tvrdi ili meki. Ako vam je maslac previše tvrd, tijesto na kraju neće biti dobro pa pripazite na taj detalj.









Izvor:dnevno.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe