POCETNA STRANICA

subota

FRONDI PIRAMIDA



Sastojci
  • 2 oblatne 

  • KREMA: 
  • 1/2 l mlijeka 
  • 10 žlica šećera 
  • 5 žlica gustina 
  • 2 vanilin-šećera 
  • 15 dkg margarina 

  • krem štapići 

Priprema Težina: Jednostavno



1


- krema je dovoljna za dvije oblatne

Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.



KREMA:

Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni margarin s vanilin šećerom.

REDOSLIJED SLAGANJA:

1. Kremu podijelite na 2 dijela

2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme

3. složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova


4. preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće

5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu

6. ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića

7. premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.

  •  Izvor:(coolinarika.com) 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe