Sastojci:
- -1 rafaelo oblanda
- -2 lista obične oblande
- -200 ml vode
- -800 g sećera
- -250 g margarina
- -600 g mlijeka u prahu
- -100 g bijele čokolade
- -100 g crne čokolade
Priprema:Vodu i sećer staviti da provri, a zatim ostaviti da se kuva jos 10 min. Posebno umutiti margarin sa mlijekom u prahu, a zatim postepeno sipati vruc sirup i mutiti mikserom najprije lagano, a zatim pojačavati brzinu dok se masa lepo ne sjedini da nema grudvica. Masu podijeliti na dva dijela, u jedan dodati 100 g crne čokolade, a u drugi 100 g bijele čokolade. Rafaelo oblandu puniti svaku kuglicu do vrha, premazati tankim slojem fila, pa poklopiti jednim listom ravne oblande. Okrenuti oblandu, popuniti praznine i prekriti jos jednim listom ravne oblande odozgo. Pripremljenu oblandu ostaviti na hladna mjesta da se stegne, a zatim sjeći na štanglice. Po želji kombinovati filove za punjenje i filovanje.
Izvor: maminamalakuhinja.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar