POCETNA STRANICA

subota

Fondant od čokolade


Sastojci:
  • 3jaja
  • 110 gšećera
  • 100 gNestlé dessert Corsé 64%
  • 90 g maslaca
  • 35 g brašna
  • 1žlica kakaa u prahu
  • 1žlica mlijeka 
 Priprema:
Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.
Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac, dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi i pomiješajte maslac i čokoladu sa jajima.Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.
Zagrijte pećnicu na 210°C.
Pecite ohlađene tortice 10-15 min dok se vanjski sloj ne speče, a sredina ostane mekana.
Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i servirajte još tople sa tučenim slatkim vrhnjem.

Izvor: www.nestle-dessert.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe