Sastojci:
Za koru:
- 10 bjelanaca
- 10 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika ulja
- 200g oraha
- 200g eurokrema
Za fil:
- 10 žumanaca
- 200g šećera
- 2 kesice pudinga od vanilije
- 5 kašika brašna
- 250g margarina
- 100g čokolade
- 5 krem bananica
- 300g plazma keksa (ili piškote)
- 200g slatke pavlake
- 1l mlijeka
Priprema:
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i ulje, pa umućenu masu izručiti u pleh gde smo već stavili foliju i 200 g sjeckanih oraha.
Koru peći na 180 C 25 minuta. Ispečenu koru prevrnuti na tacnu. Zatim onako vruću koru prelijemo sa 200 g eurokrema i ostavimo da se kora ohladi.
Pripremiti fil: Odvojiti od litre mlijeka deset kašika mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da prokuha, zatim sastaviti žumanca, brašno, puding i deset kašika mlijeka i sve zakuvati. Kada se masa zgusnula ohladiti, pa dodati umućen margarin. Umućenu masu podjeliti na dva jednaka dijela, pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi 5 sitno iseckanih krem bananica.
Filovati tortu: Prvo ide kora sa eurokremom, zatim žuti fil, pa piškote ili plazma keks koji se provlači kroz neki sok, zatim tamni fil, a odozgo isfilujemo umućenom slatkom pavlakom. Prijatno
IZVOR. (www.recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar