Sastojci:
Biskvit
✦ 4 jaja
✦ 5 žlica šećera
✦ 5 žlica oštrog brašna
✦ žlicica ruma
✦ pola praška za pecivo
Krema
✦ 2,5 dl sirupa od breskve
✦ 2 dl soka od bresaka
✦ 3 polovice bresaka iz staklenke (sitno nasjeckane)
✦ 1 puding okusa vanilije
✦ 1 žumanjak
Za ukrašavanje
✦ 4 dl biljnog vrhnja za šlag (izmiješajte mikserom da bude čvrsto)
✦ 1/2 staklenke kompota od bresaka
✦ 1 kutija petit beurre keksa sa čokoladom
Priprema:
Biskvit ćete dobiti tako što ćete izmiješati jaja sa šećerom, rumom i brašnom kojeg ste promiješali s praškom za pecivo. Pecite oko 20 minuta na 170 ºC. Za kremu zakipite sirup sa sokom. Žumanjak izmiješajte s pudingom i 2 žlice vode, pa zakuhajte u mješavinu sirupa i soka. Nanesite kremu na biskvit. Ukrasite šlagom, petit beurre keksima s čokoladom i breskvama. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Izvor: www.gospodarski.hr
Nema komentara:
Objavi komentar