POCETNA STRANICA

četvrtak

Nougattino





Sastojci:


Kore



300 g brašna + pola kašikice praška za pecivo
1 kašikica arome vanilije
1 bjelance + malo soli
75 g šećera u prahu
75 g omekšalog maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje (30% m.m.)
1 čep tamnog ruma




Krema
500 ml mješavine vrhnja za kuhanje i mlijeka (50:50)
200 ml krem likera (baileys nougat)
2 kom Dolcela Puding nougat premium + 1 kašika škrobnog brašna
100 g šećera
150 g bijele čokolade
100 g maslaca
150 ml vrhnja za šlag + paketić kremfiksa




Glazura
150 g bijele kuverture/čokolade
5 kašika ulja


Priprema Nougattina:


Prvo kuhamo kremu - u mlijeku razmutiti prašak za puding, škrobno brašno i šećer.Vrhnje za kuhanje i baileys ugrijati na laganoj vatri i otopiti bijelu čokoladu.Zakuhati gustu kremu i prebaciti je na hlađenje (prekriti površinu kreme prozirnom folijom).

Za kore pjenasto izmiksati omekšali maslac sa aromom vanilije, bjelancem i soli.Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati šećer - malo po malo.Dodati vrhnje za kuhanje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brašno i prašak.

Lagano pobrašniti silikonsku podlogu i baciti se na posao - tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankooo.

Ide jako brzo jer je tijesto svileno... da dodatno ne brašnite - preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide - moje kore su cca 34x40cm.Prebaciti zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pečenje i staviti u vruću pećnicu (180*C).Potrebno je svega 3-4 minute..

Pečene vruće kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pečenje na njih - da ih ujednači.Opterećujte ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku.Zatim, maknite lim i pustite ih da se ohlade.Skalpelom razrežite (ili zubatim nožem ispilite) kore na pola da bi dobili 6 manjih.

Razraditi pjenasto maslac, izmutiti slatko vrhnje sa kremfiksom.Sjediniti oboje s kremom, razdijeliti je na 5 jednakih dijelova (ostavite par žlica za vrh kolača) i filati kore.

Staviti u hladnjak preko noći, sutradan glazirati (otopiti kuverturu s uljem u MW ili na pari).

Izvor: www.mytaste.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe