Sastojci za fil:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 1 kašika ekstrata od vanilije
- 200 gr mlijeka u prahu
- 200 gr bijele čokolade
- 250 gr margarina ili maslaca
- 200 gr šećera u prahu
- 300 gr šlaga u prahu
- 200 ml kisele vode
- 1 pavlaka ( 180 ml )
- umesto šlaga i pavlake se može koristiti slatka pavlaka
- 1 pakovanje rozen kora ( 8 komada )
- 200 – 300 gr lješnika
- šlag za dekoraciju
Priprema
- Razmutiti pudinge sa šećerom i sa malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko staviti da provri pa kad provri zakuvati razmućeni puding i mješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati bijelu čokoladu i ekstrat od vanilije i mješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
- Ulupati margarin sa šećerom u prahu i mlijekom u prahu.Ulupanom margarinu dodati ohlađen puding i izmiksirati. Ulupati šlag sa kiselom vodom, pa dodati kiselu pavlaku i šećera ako želite
- U slučaju da stavljate slatku pavlaku ulupati je pa joj dodati kiselu pavlaku i šećer po želji
- Lješnike pečete tako što ih stavite ne teflon tiganj i zagrijete ga nekoliko minuta u tiganju sa varjačom mješate lješnike, sklonite sa vatre pa kad se ohlade između dlanova poskidate ljusku koliko je moguće.Ja lješnike izblendiram pa imam pola mljevene pola fino sitno isjeckane.
- Rasporediti na prvu koru 3 kašike fila, pa odgore 3 kašike šlaga ( toliko otprilike da bi bilo ravnomjerno ) i posuti lješnicima. Kod lješnika ne posipajte previše jer se kora onda koja ide odgore teže zalepi.
- Odgore dekorišite šlagom i pospite lešnikom, ohladite pa poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar