Sastojci:
· Za grilijaš:
· 200 gr šećera
· 200 gr oraha
· Za kore.
· 16 belanca
· 16 kašike brašna
· 32 kašike samlevenog grilijaša
· 8 kašike brašna
· Za fil:
· 16 žumanca
· 16 kašike šećera
· 8 kašike brašna
· 2 kašike gustina
· 1 l mleka
· 500 gr margarina
· 8 krem bananice
· 200 gr čokolade
· 2 sveže banana·
Za dekoraciju:
· 250 gr šlaga
Priprema:
- Šećer istopiti na tihoj vatri i dodati samlevene orahe. Pleh obložite peh papirom i izlite smesu da se stegne. Sameljite grilijaš.
- Umutite 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodajte 8 kašike grilijaša i 2 kašike brašna. Pecite u pleh prečnika 26 cm. Na isti način ispecite još 3 kore.
- Za fil:Odvojite 200 ml mleka i u njemu razmutite žumanke, brašno i gustin, Preostalo mleko kuvajte sa 16 kašike šećera dok ne provri. U provrelo mleko uspite smesu od žumanca i mešati da se zgusne.
- U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela.
- U prvi deo dodajte sitno seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu i u treči sitno naseckane banane.Na prvu koru stavite fil sa krem bananicama, na drugu fil sa čokoladom i na treću fil sa bananama, četvrtu koru ukrasite šlagom i narendanom čokoladom.
U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpufU prvi deo dodajte sitno seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu i u treči sitno naseckane banane.
- U ohladjen fil dodajte 500 gr dobro preradjenog margarina i smesu podelite na 3 dela. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpu
Šećer istopiti na tihoj vatri i dodati samlevene orahe. Pleh obložite peh papirom i izlite smesu da se stegne. Sameljite grilijaš. - See more at: http://kulinarskirecepti.info/recipe/lepa-brena/#sthash.jw1EZ6Gr.dpuf
Nema komentara:
Objavi komentar