POCETNA STRANICA

petak

Sarajčice

Sastojci:

  • 600 g šećera
  • 1/2 l vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • nekoliko kriški limuna
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • 20 kašika mlevenih oraha
  • 12 kašika griza
  • 20 kašika šećera
  • malo praška za pecivo
  • ulje
  • mlaka voda

Priprema:

600 gr šećera i vanil šećer sipajte u 1/2 l vode i kuvajte. Ostavite da vri 5 minuta, a potom ubacite kriške limuna i dobro ohladite.
Mlevene orahe, šećer, griz i prašak za pecivo nalijte sa malo mlake vode (oko 0,5 dl), i dobro promešajte.
Razavijte 1 koru, poprksajte uljem, stavite 2 koru. Fil stavite dužinom kore, uvijte u rolat i isecite na jednake delove.
Nastavite tako dok ne utrosite sve kore i nadev.
Pleh podmažite sa malo ulja, poredjajte isečene sarajčice i peceti oko 20 minuta na 200 stepeni. Vruće zalijte hladnim sirupom.
Ostavite par sati da kolac upije sirup, a potom ga posluzite uz solju dobre crne kafe ili nekog osvezavajuceg vocnog napitka.
Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe