Sastojci:
- 600 g šećera
- 1/2 l vode
- 1 kesica vanilin šećera
- nekoliko kriški limuna
- 1/2 kg kora za baklavu
- 20 kašika mlevenih oraha
- 12 kašika griza
- 20 kašika šećera
- malo praška za pecivo
- ulje
- mlaka voda
Priprema:
600 gr šećera i vanil šećer sipajte u 1/2 l vode i kuvajte. Ostavite da vri 5 minuta, a potom ubacite kriške limuna i dobro ohladite.Mlevene orahe, šećer, griz i prašak za pecivo nalijte sa malo mlake vode (oko 0,5 dl), i dobro promešajte.
Razavijte 1 koru, poprksajte uljem, stavite 2 koru. Fil stavite dužinom kore, uvijte u rolat i isecite na jednake delove.
Nastavite tako dok ne utrosite sve kore i nadev.
Pleh podmažite sa malo ulja, poredjajte isečene sarajčice i peceti oko 20 minuta na 200 stepeni. Vruće zalijte hladnim sirupom.
Ostavite par sati da kolac upije sirup, a potom ga posluzite uz solju dobre crne kafe ili nekog osvezavajuceg vocnog napitka.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar