POCETNA STRANICA

četvrtak

Venecuelanska orah torta





Sastojci:


Za biskvit:
5 jaja
125g seckanih oraha
140 g brašna
200 g šećera
120 ml mleka
1 kašika maslinovog ulja

Za fil:
100 grama tamne čokolade
140 ml slatke pavlake
400g kondenzovanog mleka

Priprema:


Odvojite belance od žumanca. Umutiti žumanca sa puterom i mlekom, dodajte brašno i orahe, promešajte dok ne postane kompaktna masa.

Belanca umutiti sa šećerom u čvrstu penu.

Sada treba pomešati 2 smese. Stavite u posudu polovinu pripremljenih smesa i lagano mešajte pokretima odozdo na gore. Zatim dodati ostatke i ponovo promešajte.

Pleh ( ja sam koristila veličine 21 cm ) nauljite i uspite testo u njega. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 1 sat. Ostavite da se ohladi 10 minuta u otvorenoj pećnici, prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.


Isecite kolač po dužini na 2 dela. Jedan staviti na tanjir i naneti sloj kuvanog kondenzovanog mleka. Pokrijte drugom polovinom.

Pripremite fil. Fil dovesti do ključanja i sklonite sa vatre. Izlomite čokoladu na male komade, stavite u fil i mešajte dok se čokolada ne rastopi

Prelijte tortu filom . Na vrhu možete posuti seckane orahe . Ostavite kolač da stoji 4 sata u frižideru.

Izvor: www.tortecake.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe