četvrtak
Venecuelanska orah torta
Sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
125g seckanih oraha
140 g brašna
200 g šećera
120 ml mleka
1 kašika maslinovog ulja
Za fil:
100 grama tamne čokolade
140 ml slatke pavlake
400g kondenzovanog mleka
Priprema:
Odvojite belance od žumanca. Umutiti žumanca sa puterom i mlekom, dodajte brašno i orahe, promešajte dok ne postane kompaktna masa.
Belanca umutiti sa šećerom u čvrstu penu.
Sada treba pomešati 2 smese. Stavite u posudu polovinu pripremljenih smesa i lagano mešajte pokretima odozdo na gore. Zatim dodati ostatke i ponovo promešajte.
Pleh ( ja sam koristila veličine 21 cm ) nauljite i uspite testo u njega. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 1 sat. Ostavite da se ohladi 10 minuta u otvorenoj pećnici, prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
Isecite kolač po dužini na 2 dela. Jedan staviti na tanjir i naneti sloj kuvanog kondenzovanog mleka. Pokrijte drugom polovinom.
Pripremite fil. Fil dovesti do ključanja i sklonite sa vatre. Izlomite čokoladu na male komade, stavite u fil i mešajte dok se čokolada ne rastopi
Prelijte tortu filom . Na vrhu možete posuti seckane orahe . Ostavite kolač da stoji 4 sata u frižideru.
Izvor: www.tortecake.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar