- 500 grama glatkog brašna
- 1 vrećice praška za pecivo
- 150 grama maslaca (ili margarina)
- 180 grama šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- naribana korica pola naranče
- 100 grama sitno nasjeckane čokolade na manje kockice ili koristite čokoladne kapljice
U posebnoj zdjeli prosijte brašno s praškom za pecivo.Izmiksajte jaja sa šećerom i vanili šećerom, te dodajte omekšali maslac. Nakon toga u smjesu dodajte glatko brašno, komadiće čokolade i koricu naranče i zamijesite u glatko tijesto.(ovdje pomažu nastavci miksera za tijesto). Zamotajte dobro u prozirnu foliju, te odložite u hladnjak na minimalno 30 minuta da se tijesto stisne. Za svaki slučaj, ja ostavim sat vremena i bude odlično!
Nakon toga slijedi uživanje
Razvaljajte tijesto, izrežite oblike koje želite, te ih poslažite na pleh prekriven papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Ovisno o debljini tijesta trebat će vam otprilike 5-10 minuta. Pripazite da ga ne razvaljate pretanko. Čim malkice porumene na dnu vrijeme je da ih vadite van.
Ovi keksići su najbolji kad malo odstoje, tako da ih možete pripremiti koji dan prije nego vam trebaju. Napravila sam fondan smjesu, razvaljala i istim kalupima s kojima sam pravila keksiće sam izrezivala oblike od fondan smjese i lijepila pekmezom na keksiće. I to je to!
Izvor: www.legiceukuhinji.com
Nema komentara:
Objavi komentar