Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 8 žlica poprženih krupno mljevenih lješnjaka
- 2 žlice ulja
- 6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 0, 7 l mlijeka
- 1 puding od burbon vanilije
- 1 vanilija šećer
- 6 žlica gustina
- 6 žlica šećera
- 150 gr margarina
- 2 žumanjka
Sastojci za čokoladni preljev:
- 100 gr čokolade
- 50 gr margarina
- 1 dl vrhnja za šlag
Priprema:
- Jaja umutiti sa šećerom, dodati ostale sastojke i sipati u lim promjera 36×42 cm, na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Peći 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC. Vruću koru urolati u mokru kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
- Kremu skuhati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Kremu podijeliti na dva jednaka djela, u jedan dodati 100 gr otopljene tamne čokolade.
- Otopiti čokoladu sa margarinom, dodati vrhnje i miješajući dobro sjediniti. Na hladan biskvit namazati svjetlu kremu, pa tamnu, preliti sa čokoladnim preljevom i zarolati. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom i posuti lješnjacima.
Nema komentara:
Objavi komentar