Za koru :
- 5 belanaca,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika mlevenog keksa,
- 2 kašike brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- 1 vanilin šećer (1o gr).
Za fil:
- 5 žumanaca,
- 7 kašika šećera,
- 1oo gr čokolade,
- 1 kašika gustina,
- 2 vanilin šećera,
- 3oo gr višanja.
I još :
- 2oo ml slatke pavlake za dekoraciju.
Priprema:
Dok se kora peče pripremiti fil.
Umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom žumanca. U veću šerpu stavite vode na dno da se kuva do vrenja. U nju ubaciti manju šerpicu sa žumancima i kuvati uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi i dok se ne zgusne. Dodati kašiku prosejanog gustina i dalje mešeti. To traje par minuta. Ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati dok se opet ne zgusne. Sklomiti sa šporeta i ostaviti da se fil ohladi.
Odviti koru i filovati čokoladnim filom pa na jednu polovinu poređati oceđene višnje.
Uviti rolat i zaviti ga u foliju, pa ga ostaviti u frižideru da se lepo stegne.
Na kraju umutiti slatku pavlaku i premazati rolat. Po želji u šlag možete dodati rendanu čokoladu kao što sam ja uradila :). Isecite rolat i poslužite ga.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar