Za koru:
15 jaja
300 gr šećera
360 gr oštrog brašna
6 kašike ulja
Za krem:
7 dl slatke pavlake
5 kašike šećera
600 gr voća po izboru
prašak za pecivo
1 dl soka od pomorandže
Priprema:
Korak 1
U posudu umutiti jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Smesu sipati u pleh koji je obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko dvadesetak minuta. Kada kora bude gotova odvojiti od papita i iseći na tri dela.
Korak 2
Za krem umutiti slatku pavlaku sa šecerom u čvrst šlag. kada se kore ohlade nakvasti ih sokom od pomorandže i onda ih premazati slojem šlaga zatim bogato poredjati sloj voća, sledeću koru stavite na to i postupak ponoviti ponovo. Poslednju koru takodje premazati šlagom i ukrasiti voćem.
Izvor: kulinarskirecepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar