Za kore
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 300 g mlevenih oraha
Za fil
- 12 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g margarina
Za prvi premaz
- 120 g šećera
- 50 g margarina
Za drugi premaz
- 120 g čokolade
- 120 g margarina
Način pripreme
Umutiti mikserom belanca i šećer, pa lagano mešajući dodavati orahe i brašno, kašiku po kašiku. Od toga peći 4 manje kore ili 2 veće, pa ih posle preseći na pola kako bi dobili 4 manje.
Peći 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Kada je kora gotova ostaviti je da se hladi, pa je onda seći, ukoliko pravite dve veće.
Za prvi premaz stavite šećer da se karamelizuje na laganoj vatri, pa mu dodajte margarin. Kada se smesa izjednači skinite sa vatre. Sada sa tako vrućom smesom premažite kore, ne morate sve utrošiti, premaz mora biti tanko nanet.
Za drugi premaz napravite od čokolade i margarina glazuru. Premažite preko kora i karamel premaza. Ostavite da se stegne.
Za to vreme skuvajte fil od žumanaca, šećera i mleka na pari.
Kada se fil zgusne ostavite ga da se prohladi, i dodajte mu margarin i vanilin šećer. Mikserom sve sjedinite i premažite kore. Slobodno nanosite deblje fila. Stavite koru preko kore i odozgo premažite sa malo fila. Dekorišite po želji.
Izvor: www.domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar