KORE:
- 8 bjelanjaka
- 250 g šećera u prahu
- 250 g kokosa
- 20 g brašna
- 50 g pudinga od vanilije
- 600 ml mlijeka
- 50 g kokosa
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 žlica tamnog eurokrema
- malo kokosa za ukrašavanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- mlijeko za prskanje kora
Priprema:
KORE OD KOKOSA
1. Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
2. Postepeno dodajte šećer u prahu.
3. Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
4. Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
5. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
6. Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
7. Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.
FIL OD VANILIJE I KOKOSA
2. Postepeno dodajte šećer u prahu.
3. Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
4. Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
5. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
6. Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
7. Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.
FIL OD VANILIJE I KOKOSA
1. Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ohladite puding.
4. Pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
5. Dodajte kokos.
KOKOS TORTA SLOJ PO SLOJ
2. Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ohladite puding.
4. Pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
5. Dodajte kokos.
KOKOS TORTA SLOJ PO SLOJ
1. kora – omekšali eurokrem – fil
2. kora – omekšali eurokrem – fil
3. Površinu torte pospite kokosom, a okolo premažite sa izrađenim slatkim vrhnjem.
2. kora – omekšali eurokrem – fil
3. Površinu torte pospite kokosom, a okolo premažite sa izrađenim slatkim vrhnjem.
Izvor: slatko-slani-recepti.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar