- 225 g putra
- 250 g secera
- 1 vanil-secer
- 5-6 jaja (zavisno od velicine)
- 450 g brasna
- 50 g oguljenog mlevenog badema
- 1 prasak za pecivo
- malko soli
- 330 ml mleka
- 2 kasike gorkog kakaa
- 3 kasike secera
- malo cimeta (stavim 1/2 kasicice)
- 3-4 kasike mleka
Priprema:
- Pripremiti sve satojke i sacekati da budu sobne temperature.
- U velikoj zdeli penasto umutiti putar sa secerom i vanilijom. Postepeno dodavati jaja.
- Izmesati brasno, badem i prasak za pecivo i postepeno dodavati putru, naizmenicno s mlekom.
- 2/3 smese izliti u kalup za kuglof (namazan putrom i posut brasnom).
- Kakao, secer i cimet izmesati i sa malo mleka glatko izmesati.
- Dodati u preostalu trecinu smese i dobro izmesati, da se ujednaci boja.
- Izruciti preko svetle smese u kalupu i malo viljuskom promesati.
- Peci na 175°C, 50-60 minuta. Proverite cackalicom. Kod mene se pece 60 min.
- Gotov kolac ostaviti nekoliko minuta u kalupu, pa preokrenuti na tanjir za serviranje. Kad se ohladi, posuti ga secerom u prahu.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar