- belanaca 1 šolja
- šećera 1 šolja
- brašna 1 šolja
- oraha 100 gr
- ulja 50 ml
- kakao praha 2 kašike
- čokolade za kuvanje 2-3 štangl
- kora od pomorandže 1 pomor.
Priprema:
Umutite belanca u šam, dodajte šećer i mutite najvećom brzinom dok se šećer ne istopi. U šam dodajte struganu koru od oprane pomorandže, zatim lagano umešajte brašno, ulje i seckane orahe. 2/3 ovog šama sipajte u dugačak pleh za štrudle (10x24cm), koji ste predhodno obložili papirom za pečenje. Preko šama razbacajte seckanu čokoladu.
U ostatak šama umešajte kakao i nanesite preko čokolade.Kolač pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata, (probajte čačkalicom).
Izvor: zena.blic.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar