POCETNA STRANICA

srijeda

5 saveta da oljuštite i iseckate crni luk bez suza


Nema domaćice koja se bar jednom nije zaplakala dok je sekla crni luk.
Pronašli smo 5 saveta koji vam mogu pomoći, a nijedan ne podrazumeva da stavite naočare dok obavljate ovaj posao...



Kao glavni sastojak u skoro svim jelima, oljušten i iseckan crni luk nam je neophodan. Da posao seckanja ne bi doneo suze i mučninu, pronašli smo savete koji vam ga mogu olakšati.
Frižider
Pre nego što počnete da ljuštite crni luk, ostavite ga na 15 minuta u frižider.
Voda
Stavite luk u posudu s vodom, a potom ga režite.
Sirće
Delotvorno je u sprečavanju širenja enzima iz luka koji izazvaju suze.
Sveća
Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete rezati luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu.
Nož
Korišćenjem vrlo oštrog noža izbeći ćete mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.

http://www.lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe