Sastojci:
Za koru:
3 jaja
250 gr. šećera
50 gr. brašna
50 gr. kakao
250 gr. maslaca
1 banana
1 vanilin šećer
Za kremu:
3 dcl. slatke pavlake
300 gr. čokolade
1 banana
Za ukrašavanje:
2 šlaga ili šlag kreme
Priprema:
Maslac istopiti u tiganju na srednjoj temperaturi i ostaviti ga nekoliko minuta nad vatrom dok ne dobije zlatnu boju i jedan lep, specifičan miris. Ovde pazite da temperatura nihje previsoka jer maslac može zagoreti!
Ostaviti da se malo prohladi pa dodati šećer i vanilin šećer. Izmešati pa dodavati jedno po jedno jaje ručno mešajući. Dodati zatim i izgnječenu bananu pa brašno i kakao. Sve ručno izmešati i sipati u pleh dimenzija 23x32 cm i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35 minuta. Kod ovakvih kolača je veoma važno da se ne prepeku nego da ostanu sočni i posle pečenja.
Koru ostaviti da se skroz ohladi.
Za krem, prokuvati slatku pavlaku i bananu isečenu na kolutove. Procediti i odmah dok je vrela slatka pavlaka preliti preko čokolade i dobro izmešati da se čokolada istopi. Bananu izmiksajte ili izgnječite dobro viljuškom, spojite sa kremom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Preliti preko kore i ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
Umutiti 2 šlaga ili šlag kreme, ostaviti u zamrzivač da se skroz smrzne, vaditi kao kuglice sladoleda i dekorisati kolač. Gore još malo prošarati istopljenom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar