POCETNA STRANICA

srijeda

Banana Split kolač





Sastojci:


Za koru:

3 jaja
250 gr. šećera
50 gr. brašna
50 gr. kakao
250 gr. maslaca
1 banana
1 vanilin šećer


Za kremu:

3 dcl. slatke pavlake
300 gr. čokolade
1 banana


Za ukrašavanje:

2 šlaga ili šlag kreme


Priprema:


Maslac istopiti u tiganju na srednjoj temperaturi i ostaviti ga nekoliko minuta nad vatrom dok ne dobije zlatnu boju i jedan lep, specifičan miris. Ovde pazite da temperatura nihje previsoka jer maslac može zagoreti!

Ostaviti da se malo prohladi pa dodati šećer i vanilin šećer. Izmešati pa dodavati jedno po jedno jaje ručno mešajući. Dodati zatim i izgnječenu bananu pa brašno i kakao. Sve ručno izmešati i sipati u pleh dimenzija 23x32 cm i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35 minuta. Kod ovakvih kolača je veoma važno da se ne prepeku nego da ostanu sočni i posle pečenja.

Koru ostaviti da se skroz ohladi.


Za krem, prokuvati slatku pavlaku i bananu isečenu na kolutove. Procediti i odmah dok je vrela slatka pavlaka preliti preko čokolade i dobro izmešati da se čokolada istopi. Bananu izmiksajte ili izgnječite dobro viljuškom, spojite sa kremom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.


Preliti preko kore i ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.


Umutiti 2 šlaga ili šlag kreme, ostaviti u zamrzivač da se skroz smrzne, vaditi kao kuglice sladoleda i dekorisati kolač. Gore još malo prošarati istopljenom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe