Sastojci:
250 g grancereale keksa
150 g maslaca
125 g tamne čokolade s 81 % kakaa
200 g obične čokolade za kuhanje
200 g bijele čokolade
500 g mascarpone sira i
5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Kekse izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem.
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi čokoladni nadjev.
U tri zdjele izmrvi na kockice svaku čokoladu i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag, pa ih staviti na paru da se otope.
Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
U posebnu zdjelu smiksaj preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) ,a u drugu i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svjetliju i na kraju bijelu kremu i ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar