Sastojci
ZA MAKARONE:
3 belanceta
25-50 g sitnog šećera
200 g šećera u prahu
2 kašičice cimeta u prahu
110 g veoma sitno mlevenih badema
so
ZA FIL:
150 g oraha
2 kašike suncokretovog ulja
1 kašika šećera
Priprema
Pre nego što počnete s pripremom, belanca sipajte u činijicu i ostavite ih nepokrivene na sobnoj temperaturi da odstoje 2 dana.
Prosejte šećer u prahu s cimetom i prahom od badema. Belanca počnite da mutite mikserom, pa čim počnu da pene, počnite da im dodajte kristal šećer i prstohvat soli. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte im smesu od cimeta, pa pokretima odozdo nagore izmešajte dve smese. Napunite vreću poslastičarskog šprica pripremljenom masom i istiskujte manje krugove na plehu obloženom papirom za pečenje. Ostavite ih otkrivene da odstoje oko 1 sat, pa prebacite pleh u rernu koju ste zagrejali na 160°C i pecite 18-20 minuta. Tokom pečenja, neka vrata rerne budu malo odškrinuta (možete umetnuti metalnu varjaču da bi vrata ostala blago otvorena).
U međuvremenu, napravite fil: izblendirajte orahe, pa nastavite da blendirate dok ne počnu da otpuštaju ulje – tada ubacite šećer i dodajte ulje, pa nastavite da blenderiate dok smesa ne postane maziva.
Na pola količine pečenih krugova, na donje delove, rasporedite fil, pa preklopite preostalim krugovima da oblikujete sendviče. Ostavite ih malo da odstoje pre degustacije. Najbolji su nakon 1 dana.
Nema komentara:
Objavi komentar