POCETNA STRANICA

srijeda

Čokoladna torta u četiri boje



SASTOJCI
• 4 jaja
• 120 gr crne čokolade
• 50 gr margarina
• 4 kašike šećera
• 2 ravne kašike brašna



Za fil
• 400 gr mascarpone sira
• 50 gr šećera u prahu
• 500 ml slatke pavlake
• 150 gr crne čokolade
• 150 gr bele čokolade


PRIPREMA
Patišpanj
Žumanca i šećer izmiksati, pa u to dodati predhodno otopljenu čokoladu sa margarinom i brašno. Umutiti belanca pa ih sa varjačom umešati u predhodnu smesu.
Preručiti u kalup 24-25 cm, izravnjati i stavite da se peče na 175 °C oko 22-23 minuta ili zavisno od vaše rerne.


Fil
Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa u to umešajte predhodno umućenu slatku pavlaku.
Sve lepo izmešajte, a onda podelite na tri dela.
U prvi deo sipajte 100 gr crne istopljene čokolade, u drugi deo 50 gr crna i 50 gr bele.
Pre toga istopljene i sjedinjene), a u treći deo 100 gr istopljene bele čokolade.
Prefilujte patišpanj od tamnijeg fila ka svetlijem. Ostavite u frižider 2 h na hlađenje.
Kada sečete tortu, nož prvo stavite malo u vrelu vodu, prebrišite ga čistom krpom i isecite parče.


Napomena
Da naglasite tri boje, možete i dekoraciju prilagoditi temi torte pa je ukrasite u tri boje uz pomoć belog šlaga, crnog krema, kao i lomljene čokolade i lešnika.

http://www.lisa.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe