petak
Gnezdo torta
Sastojci:
Kora
-5 Belanca
-8 kašika šećera
-4 kašika brašna
-4 kašika džema od kajsija
-150 gr. seckanih oraha
Fil
-5 žumanca
-1/2 l mleka
-7 kašika šećera
-6 kašika brašna
-250 gr. margarina
Jos
-300 gr mlevene plazme
-250 ml. gaziranog soka od narandže
-slag ili slatka pavlaka
-3 stangle čokolade (izrendane)
Priprema:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, zatim dodati ostale sastojke.
Peci koru u velikom plehu na 200 stepeni dok ne porumeni.
Keks i sok sjediniti da se dobije masa srednje mekoće, netreba da bude ni suvo ni jako meko.
Fil:
Brašno i šećer razmutiti sa malo mleka ( od one 1/2 mleka koja ide u fil) zatim dodati žumanca dobro izmešati.
Ostatak mleka skuvati i kada provrije dodati smesu od brašna kuvati na laganoj temperaturi dok se ne zgusne.
U hladan fil dodati omekšali margarin i dobro izmutiti.
Koru poseći na pola pa filovati sledećim redom:
Kora- fil – rendana čokolada – Keks- fil -rendana čokolada – kora -fil – rendana čokolada i odozgo filovati šlagom.
Koru od keksa stavljati kašikom malo po malo na svakom mestu da bi se lakše rasporedila jer ispod je fil pa moze da klizi!!
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar