POCETNA STRANICA

srijeda

Limun šnite



Sastojci

Tijesto:
250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
na vrh noža soli
200 g maslaca (sobne temperature)
4 jaja
200 g šećera
1 vrećica vanilin šećera


200 - 250 ml hladnog mlijeka



Krema I:
1 vrećicu pudinga s okusom vrhnja
200 ml vode
2 žumanjka


200 ml vode
200 g šećera


125 g maslaca
100 ml soka od limuna (oko 3 limuna)



Krema II:
600 ml slatkog vrhnja za šlag


175 g Petit Beurre keksa (oko 35 komada)

Premaz:
250 g šećera u prahu
6 - 7 žlica soka od limuna
1 žlica šećera u prahu
žele bomboni od limuna
listići mente

Tijesto: Pećnicu zagrijati na 200 °C. Dno dubokog lima za pečenje (36 x 32 cm) namazati maslacem. Brašno, prašak za pecivo i sol staviti u veću posudu i izmiješati. Maslac narezan na listiće, jaja, šećer i vanilin šećer dodati mješavini brašna te mikserom kremasto izmiješati (2 – 3 minute). Tijesto staviti u lim, izravnati i peći oko 20 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan biskvit preliti hladnim mlijekom.

Krema I: Vrećicu pudinga, 200 ml vode i 2 žumanjka dobro izmiješati. 200 ml vode i 200 g šećera zakuhati, dodati mješavinu pudinga i miješajući kratko kuhati (oko 1 minutu). Skloniti sa štednjaka i pustiti da se na pola ohladi. U još topao puding umiješati maslac narezan na listiće i miješati sve dok se maslac ne otopi. Na kraju umiješati sok od limuna i odmah kremom premazati biskvit. Staviti u hladnjak da se hladi oko 1 sat.

Krema II: Slatko vrhnje čvrsto izraditi, staviti na kremu od limuna, izravnati te prekriti s Petit keksom.

Premaz: Šećer u prahu zajedno sa sokom od limuna glatko izmiješati. Premazati kekse i kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.

Sutradan kolač narezati, ukrasiti narezanim žele bombonima, listićima mente te posuti šećerom u prahu.

http://www.ljiljananieder.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe