POCETNA STRANICA

srijeda

Dickmanns torta s kremom od jagoda




BISKVIT:

jaja: 2
voda, hladna: 2 žlice
sol: na vrh noža
šećer: 100 g
brašno, glatko: 100 g
prašak za pecivo: ½ žličice
Mini Dickmanns: 19 komada
KREMA:

mlijeko: 750 ml
šećer: 3 - 4 žlice
puding od jagoda: 1 ½ vrećica
želatina, crvena: 9 listova ili 13,5 g mljevene, crvene želatine
vrhnje za šlag: 600 ml
UKRAŠAVANJE:

vrhnje za šlag: 500 ml
vanilin šećer: 2 vrećice
učvršćivač za šlag: 2 vrećice
Mini Dickmanns: 5 komada
jagode: za ukrašavanje


Za biskvit: Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Brašno i prašak za pecivo dobro izmiješati i prosijati. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke zajedno s malo soli i 2 žlice hladne vode čvrsto izraditi. Šećer polako sipati na snijeg, neprestano miješajući oko 3 minute. Žumanjke jedan po jedan dodavati smjesi od bjelanjaka i dalje miješajući. Na kraju smjesi od jaja dodavati mješavinu brašna i metlicom za snijeg (NE mikserom) lagano umiješati. Tijesto žlicom stavljati u kalup, vilicom fino izravnati i peći 18 – 20 minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti na rešetki da se ohladi. Dok se biskvit hladi pripremiti kremu!

Za kremu: Listove želatine u hladnoj vodi namočiti. 1 ½ vrećicu pudinga izmiješati sa šećerom. Dodati 150 ml mlijeka te izmiješati bez grudica.Preostalo mlijeko (600 ml) zakuhati, skloniti sa štednjaka, umiješati puding te vratiti na štednjak i na laganoj temperaturi, neprestano miješajući kuhati 1 – 2 minute. Skloniti sa štednjaka i umiješati namočenu i ocijeđenu želatinu. Puding prebaciti u veću posudu, prekriti prozirnom folijom i to direktno na površinu te ostaviti da se ohladi. Hladan puding metlicom za snijeg dobro izmiješati. Vrhnje za šlag čvrsto izraditi, dodati hladnom pudingu i metlicom za snijeg umiješati.

Slaganje torte: Biskvit nožem odvojiti od kalupa, jednom vodoravno prerezati i papir oprezno odvojiti od biskvita. Donji dio biskvita staviti na tanjur za tortu i oko biskvita položiti obruč kalupa. Dno biskvita tanko namazati kremom, posložiti u dva kruga 19 Dickmanns-a i oprezno međuprostore puniti kremom. Kremu izravnati i prekriti preostalim biskvitom. Ostaviti u hladnjaku preko noći da se hladi. Sutradan oprezno nožem odvojiti tortu od kalupa i ukrasiti.

Za ukrašavanje: Vrhnje za šlag čvrsto izraditi s vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag. Tortu izvana ukrasiti šlagom, preostalim Dickmanns-ima i jagodama.

http://www.ljiljananieder.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe