
Sastojci
750 g pilećih šnicli
250 g šampinjona
50 g brašna
5 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica crvernog luka, sitno seckana
1 čen belog luka, sitno seckan
5 kašika putera
80 ml porta
1 kašičica vegete
1 kašika sitno seckanog peršuna
so i biber
Priprema
Šnicle izlupajte da budu debljine oko pola cm. Začinite ih solju i biberom i uvaljajte u 40 g brašna. Zagrejte 2 kašike ulja i kašiku putera u dubljem tiganju na srednjoj vatri. Pržite po par šnicli odjednom (ne sve odjednom), oko 3 minuta, okrećući ih samo jednom za to vreme. Prebacite na tanjir, pa nastavite dok ne ispržite sve meso.
Prebacite i poslednje šnicle na tanjir, a u isti tiganj sada dodajte 2 kašike ulja, 1 kašiku putera i tanko sečene pečurke. Pržite oko 5 minuta, ili dok tečnost od pečuraka ne ispari, pa i pečurke prebacite kod piletine.
U isti tiganj dodajte preostalo ulje, crveni i beli luk, pa pržite oko minut. Umešajte preostalu količinu brašna i pržite 2 minuta, stalno mešajući. Dodajte porto, 80 ml vrele vode i vegetu, pa kuvajte, stružeći varjačom sa dna tiganja zapečene delove, oko 2 minuta. Vratite meso i pečurke u tiganj i kuvajte dok se meso ne zagreje, oko 2 minuta. Sklonite s vatre, pa umešajte ostatak putera, posolite i pobiberite po ukusu i začinite peršunom.
Nema komentara:
Objavi komentar