Recept u pripremi SOS Kuhinje za sve ljubitelje Schwarzwald torte….brže i jednostavnije do svog omiljenog deserta .
Sastojci:
150 g brašna
30 g kakaa
2 jaja
80 g šećera
150 – 200 ml mlijeka
2 žličice praška za pecivo
3-4 žlice likera od višanja
malo soli
višnje iz rakije ili kompota (prokuhati u nekoliko žlica likera)
200 ml vrhnja za šlag
100-150 g čokolade za kuhanje
ulje i maslac za prženje
Priprema:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postupno dodati šećer i jedan po jedan žumanjak. Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo te sve izmiješati u smjesu malo gušću od običnih palačinki. Otopiti malo maslaca i ulja i premazati teflon tavu za palačinke. U sredinu tave izliti 1 veliku žlicu smjese ili više ako želite veće palačinke. Peći na laganoj vatri da ne izgore ( samo 1 min sa svake strane).
Mikserom umutiti vrhnje. Otopiti čokoladu s malo vrhnja ili mlijeka. Dodati komadić maslaca i složiti palačinke kao male tortice. Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tekuće čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar