POCETNA STRANICA

nedjelja

Slana torta sa šunkom i kačkavaljem



Fino predjelo za svecane prilike…kao slana torta ili rolat.





Sastojci

Kora
100 g margarina
100 g brasna
0,5 dl mleka
6 jaja
ravna kasicica soli
Nadev
300 g praske sunke
300 g kackavalja (trapista, gaude i sl.)
2 dl kiselog vrhnja
200 g majoneza
malo seckanih krastvacica
persunovo lisce


Priprema

1.
Na otopljenom margarinu proprziti brasno, pa sipati po malo mleka i, stalno mesajuci, kuvati dok se ne zgusne.
2.
U ohladjenu smesu dodati jedno po jedno zumance i na kraju cvrst sam od belanaca.
3.
Sipati u veliki pleh od pecnice prekriven masnim papirom i peci na 200 C oko 30 minuta.
4.
Za nadev sitno iseckati sunku i krastvacice, kackavalj naribati i sve izmesati sa vrhnjem i majonezom.
5.
Ohladjenu koru preseci na dva dela, pa jednu koru premazati filom, odgore staviti drugu koru i malo pritisnuti.
6.
Odgore premazati jos sa 200 g krem sira (ili kiselog vrhnja, naribati kackavalj i ukrasti po zelji.
7.
Cuvati na hladnom pre sluzenja.
Nadev za slanu tortu na slici je napravljen od 1, 5 mere, da bi bilo vise fila, a ako se pravi kao slani rolat, navedeni sastojci su sasvim dovoljni. Ovim filom se mogu puniti i slane korpice .


coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe