POCETNA STRANICA

srijeda

Torta sa bananama i pudingom







Potrebni sastojci:
3 šolje višenamenskog brašna
1 ¾ šolje šećera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
1 šolja ulja
½ šolje mlaćenice
3 jaja
1 kašičica vanila ekstrakta
2 šolje izgnječenih banana
2 pudinga od vanile skuvana u ½ l mleka
240 g krem sira
1 ½ šolja pavlake za šlag
1 kutija čajnih kolačića
4 banane nasečene na tanke šnite
Šlag za glazuru

Smesu rasporedite u tri kalupa i pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Ostavite da se kore ohlade u kalupima oko 10 minuta pa ih izvadite na žicu za hlađenje. Skuvan i ohlađen puding sipajte u posudu, dodajte krem sir pa mutite dok ne dobijete glatku kremu. Na kraju dodajte slatku pavlaku pa mutite dok ne postane čvrsto.Uključite rernu da se greje na 175C, a 3 okrugla kalupa za torte namastite i pospite brašnom. U većoj posudi za mućenje izmešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte ulje, mlaćenicu, jaja i vanila ekstrakt pa mešajte mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Na samom kraju umešajte izgnječene banane.

Na tanjir za posluživanje stavite prvu koru, preko kore poslažite čajne kolačiće ili neke druge kekse po želji pa premažite sa polovinom pripremljene kreme. Preko kreme poslažite narezane banane, a preko banana stavite drugu koru pa ponovite slojeve.

Kad ste stavili treću koru, celu tortu premažite šlagom i ukrasite po želji.

lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe