SASTOJCI :
Biskvit :
80 g maslaca, omekšalog
50 g šećera u prahu
kesica vanilin šećera
3 žumanceta
50 g šećera
100 g seckanih lešnika
malo cimeta
60 g mrvica
Fil :
1/2 l jogurta
4 kašike šećera u prahu
180 g musli pahuljica
1 rendana jabuka
1 kesica želatina po mogucnosti zamjena za http://ljepota.net/hrana-i-recepti/sastojci/sta-je-agar-agar
250 ml slatke pavlake
1 krem fix
PRIPREMA :
Umutite maslac sa šećerom u prahu dok ne postane penast. Dodati vanilin šećer, cimet i žumanca pa sve dobro sjedinite da dobijefe paperhastu smešu. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg i polako sjedinite sa smešom od margarina. Dodajte hlebne mrvice i lešnike. Sipajte testo u kalup 26 cm u prečniku pa pečite na 170 stepeni oko 45 minuta.
Za fil, dobro pomešajte jogurt, prah šećer, musli, jabuke i sok. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice i dodajte smesi. Umutite slatku pavlaku pa sve sjedinite. Ohlađeno testo prebacite na tacnu pa vratite obruč. Nanesite fil pa poravnajte. Neka se hladi 2 sata pre nego što skinete obruč.
Umutite slatku pavlaku sa krem fixom prema uputstvu sa kesice i time premažite celu tortu. Oklagijom usitnite musli pa pospite preko torte.
(receptibezmane.blogspot.com)
Nema komentara:
Objavi komentar